Mitä syödä ennen aamutreeniä?

Kun muutama vuosi sitten astuit kuntosalin ovesta sisään arkiaamuna klo. 6.30, sait laskea kanssatreenaajat yhden käden sormilla. Nyt tilanne on muuttunut ja heti aikaisesta aamusta salilla on vilkas tunnelma.

Yleinen ongelma tuntuu kuitenkin olevan, etteivät ihmiset oikeastaan tiedä miten pitäisi syödä ennen aamutreenejä.
aamupalasmoothieSe riippuu täysin siitä miten pitkä aika sulla on käytettävissä heräämisen ja treenien aloittamisen välissä ja minkälaista treeniä olet menossa tekemään. Aerobisen treenin voit suorittaa ilman aamupalaa, mutta ennen salitreeniä suosittelen aina syömään edes pienen aamupalan.Mitä aamupalalla sitten kannattaa olla? Tärkeintä ennen salitreeniä olisi, että sä olet syönyt/juonut proteiinia. Se ”suojelee” sun lihaksistoa ja hyödyttää merkittävästi, että saat salitreenistä kaiken hyödyn irti.

Osa menee salille niin aikaisin, ettei ole käytännössä mahdollista odotella ruoan sulamista montaa tuntia. Mitä lyhyempi aika aamulla on heräämisen ja treenin aloittamisen välissä, sitä varmemmin ihmisillä tulee paha olo, jos he yrittävät syödä aamulla jotain kiinteä.

terveellinen-aamupala
Siksi, jos heräämisen ja treenin aloittamisen välissä on n.30-45min, suosittelen aamupalaksi nopeasti imeytyvää syötävää/juotavaa. Se voi olla edellisiltana itsetehty smoothie (rahkaa, hedelmiä, marjoja, mehua yms) tai vaikka protskujuoma ja banaani. Ne ovat tarpeeksi kevyitä, mutta antavat tarvittavat aminohapot ja piristyksen, että jaksat pumpata.

Jos aikaa on 45min-2h, paras vaihtoehto on monipuolinen aamupala, joka sisältää niin hiilihydraattia, proteiinia kuin rasvaakin. Se mitä se on, riippuu täysin siitä mitä tykkäät syödä. Rahkaa, puuroa, leipää, munakas yms. Tuossa ajassa kiinteä ruoka ehtii jo sulaa eikä paina enää treenin aikana vatsassa.

Jos et olet kokeillu aamutreeniä, niin suosittelen testaamaan. Siitä saa hyvän startin päivään ja ilta on kokonaan vapaa. 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s