Pippeli on pippeli

Mä olen jo useamman vuoden tehnyt töitä lasten kanssa ja olen isä. Mä olen työurallani hoitanut yli 1700 lasta. Silti on pakkoa sanoa, että viime viikolla mä hämmennyin kauppakeskuksen lastenhoitohuoneessa.

Oltiin vaipanvaihtohommissa, kun viereen tuli n. 3-4 -vuotias tyttö äitinsä kanssa. Okei, mä en missään nimessä halua puuttua kenenkään toisen tapaan kasvattaa lastaan. Se ei ole mun tehtävä. Silti mun leuka putosi lattiaan, kun kuulin äidin sanovan lapselleen, että pestään sun etupylly.

Etupylly?

Mikä helvetti on etupylly?

IMG_2788

Asia jäi vaivaamaan mua. Kotona googletus, että käyttääkö joku muukin oikeasti etupylly-sanaa. Kyllä, ilmeisesti. Luin keskusteluja, joissa vanhemmat kertoivat termistöään, jota käyttävät lapsen kanssa sukupuolielimistä puhuttaessa. Osa käytti tytön kanssa mm. etupyllyä, alakainaloa ja lintua.

LINTUA!

Ollaanko me vanhemmat niin epävarmoja omasta seksuaalisuudestamme, että meitä hävettää puhua lapselle sukupuolielimistä niiden oikeilla nimillä? Miksi pimppi ei voi olla ihan vain pimppi ja pippeli pippeli?

Miksi me halutaan opettaa lapsi häpeilemään omaa vartaloaan ja suoranaisesti valehdellaan lapselle? Koska ihan oikeasti, lintu on lintu. Ei naisen sukupuolielin.
Lapselle pimppi ja pippeli ovat vain yksi ruuminosa muiden joukossa. Heille ne ovat yhtä luonnollisia kuin sormet tai varpaat.

Mainokset

10 thoughts on “Pippeli on pippeli

 1. No huh, välillä mäkin näistä ihmeellisistä sanoista lukenut enkä ymmärrä ollenkaan. Kyllä pitää käyttää ihan oikeita nimiä ruumiinosista, miten se voi olla aikuiselle niin vaikeeta sanoa että ”nyt pyyhitään pimppi” tai ”nyt pyyhitään pylly”. Ei tulis mieleenkään oman 3 vuotiaan kanssa alkaa käyttää mitään etupylly tai lintu sanoja. Jestas.

  Tykkää

 2. Hahah, nää on niin legendaarisia 😀 Meillä 2vee on itse nimennyt pimppinsä pimmoksi ja peppua hän kutsuu nimellä takapersii (mistä lie tuonkin keksiny)! Toki vanhempina puhumme alapää asiat ihan itsenään ja suoraan oikeilla nimityksillä. En myöskään käsitä sitä, miksi niille pitää vanhempien toimesta keksiä jotkut ”lempinimet” :O

  Tykkää

 3. Ehkä jossain kohti vanhempien historiaa ”vessasanojen” käyttöä on paheksuttu niin, ettei niiden käyttö luonnollisessakaan yhteydessä tunnu sopivalta. Sääli!

  Suora puhe kannattaa. Samoin jos asiaa vie vähän eteenpäin, voi kaikesta ihmisen anatomiaan, sukupuolisuuteen, seksuaalisuuteen ym liittyvästä jutella rauhassa, lapsentasoisesti, sitä mukaa kun asiat lasta askarruttavat tai tulevat muuten ajankohtaiseksi. ☺️

  Tykkää

 4. Mä niin hajosin kun luin tän. En olis osannu edes ajatella et joku kutsuu jollain teko sanalla pimppiä. Itse huudan 2v pojalleni joka käy pissalla itse potalla että muista pyyhkiä pippeli, ja kyllä olen huutanut näin myös vieraillessani sukulaisilla/kavereilla suoraan kahvipöydästä lapselleni. Voisin kuvitella jos huutaisin lapselleni perään kun hän menee vessaan että muista pyyhkiä lintu hän varmaan lähtisi vessapaperin kanssa ulos etsimään lintuja 😂 kaikkea sitä. Ehkä se on rikkaus olla erilainen tai sitten jtn mitä en ymmärrä 😂☺️

  Tykkää

 5. Amen brother! Varsinkin pimppi tuottaa vaikeuksia. Mä seurasin vierestä kun yksi äiti puhui pukkarissa omalle taaperopojalleen, joka oli kovin kiinnostunut omasta pippelistään. Kun katse kääntyi mun alastomaan tyttäreen niin tämä äiti sanoi pojalleen ”sinulla on pippeli ja tytöllä siellä on leppäkerttu.” Siis mitä? Must tää oli jo loukkaavaa. Jos lähetään kiertoilmauksia käyttää, niin tasa-arvoisesti sitten edes! Olin vähän hämilläni niin en sanonut mitään, mut ai että olisi tehnyt hyvää huutaa et mun tytöllä on kyllä PILLU siellä. 😂 Tyttöjen suusta kuulee muutenkin tätä että pojilla on pippeli mutta heillä ei ole pippeliä, kun ovat tyttöjä. Et ikään kuin heiltä puuttuisi jotain!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s